Kehityshankkeet ja tukiraha hakemukset menee läpi vain jos on ruksi kentässä "Hanke työllistää naisia" ja joihinkin työpaikkoihin pääsyyn vaikuttaa etnisyys ja/tai sukupuoli merkittävästi diversiteetin nimissä. Miksi tämä käytäntö on nähtävillä niin monessa paikassa?
00:00 Intro
00:31 Aiheen pohjustus
02:32 Oonan pohdinnat aiheesta
03:48 Onko Kooders hyötynyt kiintiönaiskoodarista
06:45 Idan pohdinnat
09:04 Miksi kaikesta pitää vääntää ongelma
15:33 Vaikuttaako kiintiöpalkkaus kiintiöpalkattuun
17:17 Kiintiöpalkkaus Koodersilla
21:20 Naiskoodarit ja visuaalisuus
27:15 Naisten palkkaus
31:35 Loppupuhe
Joskus tuotetta on järkevää kehittää jos sen nimeäminen on vaikkapa tulkittavissa loukkaavaksi jotain ihmisryhmää kohtaan, mutta onko aina kehitettävä tuotteita ja palveluita jos asiakkaat olisivat ja tyytyväisiä entiseenkin? Etenkin jos tavoite ei ole tehdä tuotteesta itsestään rikkoutuvaa.
Useimmiten ihmisille on tärkeämpää mikä fiilis napin painamisesta jää kuin taustalla olevan algoritmin elegantit vivahteet.
Yksi esimerkki workflowsta voisi olla vaikka toimenpiteet ja asiat joita puuseppä tekee, jotta hän saa asiakkaalle halutunlaisen tuolin toteutettua.
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä