Koodaamisen aloittamisen kynnys madaltuu entisestään kun myös lowcode ja nocode ratkaisut yleistyvät entisestään. Kyseessä on kuvaavasti nimetyissä tapauksissa juurikin koodaamisesta mahdollisimman vähällä koodaamisella. Nämä voivat olla mahtavia työkaluja prototyyppaamiseen tai jopa yksinkertaisten kokonaisuuksien toteuttamiseen täysin tyhjästä.
Tänäänpä sitten "perinteisemmät koodarit" keskustelevat tämän aiheen ympärillä. Hyötyjä, haittoja, uhkia ja muita näitä!
Tietotekniikkaa on vaikea ymmärtää jos sitä peilaa väärään oikean maailman esimerkkiin. Useille ihmisille ongelma tulee oletuksesta, että kaikki asiat laitteen ruudulle ilmestyvät jostain ilmasta.
Saamme ajottain yhteydenottoja, jossa varovaisesti kysytään jonkun toteutuksen perään vaikka ovat aiemmin saaneet tiedon näin ei voi tehdä. Usein tilanteissa selviääkin asian olevan varsin tehtävissä. Tuleeko asiakkaalle väärinymmärryksiä vai nähdäänkö parhaaksi ohjata asiakkaalle ajatus asian mahdottomuudesta jos sitä ei ole mahdollista itse tarjota?
MitäVattua on mukahauska podcast, jossa yleensä keskustellaan tekniikasta, it-alan pöhinäsanoista ja itketään maailman menoa, koska mikään ei ole koskaan hyvin. Uusi valitusvirsi joka tiistai!
Onko sinulla jotain asiaa, minkä haluaisit, että semipieni yleisö kuulisi? Ota meihin yhteyttä niin voidaan ehkä haastella yhdessä